Afbeelding

Kip

Bij ons in de winkel vindt u géén plofkip!

Het kippenvlees wat wij in ons assortiment hebben zijn gewone kippen. Wel komen ze van een gecertificeerd bedrijf.

  • Kipfilet
  • Kippenbout, rauw maar ook gegrild
  • Bourgondische kipfilet, kipfilet omwikkeld met ontbijtspek en gemarineerd met knoflookmarinade
  • Hele kip


Tante Door

Kip van morgen
  • Echt Hollandse kip.
  • Leeft 30% langer dan gewone kip.
  • Leeft in ruime stallen.
  • Ze moeten 'lopen' voor hun eten en water.
  • 70% plantaardig voer met mineralen en vitaminen.
  • Groeibevorderaard en antibiotica zijn niet toegestaan.

Rundvlees

Wij gebruiken uitsluitend Dikbilkoeien. Het is van origine een Belgisch ras. De koeien hebben zowel op stal gestaan als in de wei gelopen. De koeien hebben minimaal één keer, soms twee keer, een kalf op de wereld gezet. Het vlees wordt enkele weken gerijpt voordat deze wordt gebruikt. Op deze manier krijgt het vlees zijn optimale smaak en malsheid.

Voor de snel-klaar-keuken

  • Biefstuk
  • Runderschnitzel
  • Tartaar

Voor de ik-heb-wat-meer-tijd-keuken

  • Rosbief
  • Sucadelapje
  • Magere runderlapje

Heeft u zin in goulash, boeuf bourguignon of een ander stoofgerecht, kies dan voor onderstaande producten.

  • Fijne riblap
  • Dikke riblap

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit ons grote assortiment. In de winkel ziet u wat wij u nog meer kunnen bieden. Indien u het vlees van uw keuze er niet tussen ziet liggen, vraagt u er dan naar.


Kalfsvlees

Ons kalfsvlees is eveneens afkomstig van de Dikbilkoeien. Zij hebben even onder de moeder gelopen en vervolgens zowel in de stal als in de wei. Ons assortiment kalfsvlees is ook zeer divers. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.

  • Kalfsschnitzel
  • Kalfsgehakt
  • Kalfsoester
  • Kalfsentrecôte

Rivierenlander

Al generaties lang kwaliteit

De bakermat van Rivierenlander rundvlees is het familiebedrijf van Theo Barten, al zes generaties lang geworteld in het landelijke Meerkerk. Hij selecteerd persoonlijk de koeien die het Riverenlander rundvlees leveren.

Rustiek Rivierenland

Rivierenland ademt rust en historie. Het plaatsje Meerkerk, ooit een soevereine heerlijkheid onder de heren van Brederode, werd rond het jaar 1000 gesticht. Aan het riviertje de Zederik zijn vele eeuwen kabbelend voorbij getrokken. Hier ligt de oorsprong van de koeien die Rivierenlander rundvlees leveren.

Het beste vlees

Rivierenland is de beste omgeving voor het beste vlees. Door de koeien onder de meest optimale omstandigheden te houden, in de wei of in de stroschuur, kan de beste kwaliteit rundvlees worden gegarandeerd. Met een kenmerkende verfijnde smaak en structuur. Gefokt en gemest in de regio Rivierenlanden waar de dieren in alle rust en ruimte opgroeien.

Het vlees wordt in de slachterij van Theo Barten verwerkt. Zo is er 100% controle en dat is goed voor beest, boer, slager en bereider.

U geniet steeds opnieuw van een heerlijk stukje kwaliteitsvlees.

Varkensvlees

Het varkensvlees wat u bij ons kunt verkrijgen, komt van een bedrijf in Ingen wat IKB-gecertificeerd is.
Wij hebben diverse soorten vlees in ons assortiment.

Wilt u iets wat snel klaar is?

  • Een schnitzel
  • Een gehaktcordonbleu
  • Een ribkarbonade
  • Een saucijsje
  • Shoarmavlees

Heeft u wat langer de tijd?

  • Een schouderrollade
  • Een varkenshaas
  • Een filetrollade

Voor de erwtensoep

  • Hieps
  • Krabbetjes

En er is nog veel meer. Kom zelf eens een kijkje nemen in onze winkel.

Lamsvlees

Ons Hollands lamsvlees komt bij de familie Van Yperen uit Driebergen. Daar groeien ze op in een diervriendelijke omgeving. Wij bieden eveneens Nieuw-Zeelands lamsvlees.

  • Lamskotelet
  • Lamsbout
  • Lambsrack
  • Lamsgehakt

Wilt u een keer een lamsrollade of lam aan het spit? Uiteraard behoort dat ook tot onze mogelijkheden.