Afbeelding

Haggis

Haggis is een typisch Schots gerecht. Het werd al door de oude Kelten gegeten. Het wordt geserveerd bij Burns Supper op 25 januari, ter viering van de geboortedag van de Schotse dichter Robert Burns.

Haggis is een schapenmaag gevuld met hart, long, lever, niervet, allen van het lam, een gesnipperd ui en havermout. Tevens worden er nog zout en peper toegevoegd. De organen worden gekookt en nadat het gekookt is wordt het gemalen. Vervolgens wordt de ui, havermout en kruiden toegevoegd. Nadat de schapenmaag is schoongekrabd wordt deze gevuld met het orgaanmengsel. Daarna wordt de maag dichtgenaaid.

Thuis in de keuken hoeft de haggis alleen nog maar opgewarmd te worden. De haggis wordt onder begeleiding van doedelzakmuziek opgediend. Na het opdienen wordt de haggis aangesneden met een dolk in de vorm van een kruis.

Al jaren maken wij haggis en mensen komen vanuit heel Nederland naar ons om haggis te bestellen en te halen.


Bekijk het nieuwsbericht 'Schotten in de rij bij slager Marlet' >>

Soepen

Al onze soepen komen uit eigen keuken en worden volgens authentiek recept bereid.

De prijs per liter bedraagt € 4,25.

Erwtensoep

Een soep op basis van een bouillon, spliterwten, aardappels en varkensvlees.

Bruine bonensoep

Een soep op basis van een bouillon, bruine bonen en varkensvlees.

Kippensoep

Een soep op basis van kippenbouillon met kippenvlees en groenten.

Groentensoep

Een soep op basis van runderbouillon met diverse groenten en kleine gehaktballetjes.

Tomatensoep

Een soep op basis van runderbouillon met tomaat en kleine gehaktballetjes.

Kerriesoep

Een soep op basis van runderbouillon met kerrie en kruiden.

Champignonsoep

Een soep op basis van groentebouillon met champignons en kruiden.

Goulashsoep

Een soep op basis van runderbouillon met paprika en rundvlees.

Aspergesoep

Een soep op basis van groentebouillon met asperges en kruiden.

Ossenstaartsoep

Een soep op basis van ossenstaartbouillon gevuld met rundvlees.

Uiensoep

Een soep op basis van groentebouillon met uiringen en kruiden.

Bospaddestoelensoep

Een soep op basis van groentebouillon met champignons en kruiden.

Afbeelding

Bijgerechten

De soep kunt u als voorgerecht eten, als onderdeel van de lunch of als hoofdmaaltijd.

Soepstengels, 4 stuks € 0,50
Stokbrood, 1/2e per persoon € 0,75
Mini bolletjes, 3 stuks assorti € 1,50
Mini bolletjes ruim belegd, 3 stuks € 5,25
Bakje kruidenboter € 2,50
Plak roggebrood met katenspek € 1,25
Plak roggebrood met Zeeuws spek € 1,25
Roggebrood met Zeeuws spek € 1,50


Afbeelding

Ambachtelijke conserven

Eén van onze specialiteiten zijn onze vleesconserven: een ruim assortiment vleesgerechten en soepen in blik. Wij zijn de enige ambachtelijke producent van vleesconserven in de regio. Alles wordt geproduceerd in onze eigen keuken.

Alle producten zijn gegaard en voorzien van saus of jus. U maakt het blik open en warmt het gerecht op, u hoeft nog slechts rijst, pasta, aardappels en eventueel groenten te koken. De blikken hebben een lange houdbaarheid, minstens vier jaar, en kunnen ongekoeld worden bewaard.

Ideaal voor de vakantie, maar ook voor thuis voor het geval u onverwachte gasten krijgt.

Bestel online of download onze bestellijst.

De bestellijst kunt u afgeven in de winkel of mailen naar info@marlet.gildeslager.nl.