Gildeslager Marlet |
Was de stukken eend en dep ze droog met keukenpapier. Strooi peper en zout op het vlees, sprenkel er wat soja op en wentel de stukken eend door de bloem.
Maak de olie goed warm, bak daarin de stukken eend vlug mooi van kleur en doe dan de boter in de pan. Keer het vlees af en toe en doe er na 10 minuten de plakjes wortel en de goed uitgelekte uitjes bij. Giet langs de rand de bouillon en de wijn in de pan. Dek de pan af als de inhoud kookt en laat die op de laag gedraaide vlam of plaat sudderen (ongeveer 1 ½ uur). Controleer of de eend gaar is door een botje los te trekken; als dit gemakkelijk gaat, is de eend gaar.
Bind de saus bij met een papje van aardappelmeel met wat water en voeg aan de saus naar smaak soja, peper of zout toe. Geef de saus er apart bij.
Tip: lekker met aardappelpuree en groene groente.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.