Gildeslager Marlet |
Varkensvlees vol van smaak, dat is waar we voor gaan. Met eigen Duroc-achtige natuurvarkens die rondlopen op een biologische boerderij bereiken wij dit keer op keer!
Een vol en gezond leven, zonder preventieve antibiotica en mét krulstaart! Dat kenmerkt onze Rijnvarkens. Ze krijgen alle vrijheid om binnen en buiten te spelen, liggen, eten en drinken. De varkens worden ouder dan gemiddeld, waardoor ze langzamer en op een gezonde manier kunnen volgroeien.
Alle varkens hebben een Duroc-achtige beer als vader en een kruising tussen een Nederlands en Fins landvarken als moeder. Zo zijn we verzekerd van goed gebouwde en gezonde Rijnvarkens!
Onze biggetjes worden in geboren in Ingen aan de rivier de Rijn. Na 10 weken komen ze naar de biologische boerderij van Dirk-Jan de Bie in Langbroek. In deze stal hebben ze lekker de ruimte en kunnen ze zowel binnen als buiten rondlopen. De keuze is aan hen! De binnenstallen zijn voorzien van een bed van stro, waardoor de varkens zich op hun gemak voelen. Daarnaast kunnen ze buiten heerlijk luieren en spelen in de zon.
Er is zelfs een speciale ziekenboeg! Mankeert het varken wat? Dan wordt deze apart met aandacht verzorgd.
Het voer voor de varkens stellen wij speciaal samen. In het begin krijgen ze scharrelvoer, net als ieder ander scharrelvarken. Door de afkomst van het Duroc-ras hebben onze varkens meer intramusculair vet. Om de ontwikkeling hiervan te stimuleren passen wij het voer hierop aan. We voegen meer energie toe, dit komt hoofdzakelijk uit granen (tarwe). Afhankelijk van de periode in het jaar krijgen de varkens wat meer rogge om wat ‘harder’ spek te ontwikkelen.
Het varkensvlees afkomstig van onze varkens is vol van smaak. Het intramusculaire vet geeft een mooie marmering aan het vlees en dat zorgt weer voor een volle smaak en mals, sappig vlees.
Doordat wij de varkens zelf laten volgroeien weten wij precies waar het vlees vandaan komt. Zo garanderen wij u gezond, puur en vers varkensvlees!
Tijdens de bereiding is een beetje zout en versgemalen peper genoeg voor de optimale smaak.
En er is nog veel meer. Kom zelf eens een kijkje nemen in onze winkel.
Wij gebruiken uitsluitend Dikbilkoeien. Het is van origine een Belgisch ras. De koeien hebben zowel op stal gestaan als in de wei gelopen. De koeien hebben minimaal één keer, soms twee keer, een kalf op de wereld gezet. Het vlees wordt enkele weken gerijpt voordat deze wordt gebruikt. Op deze manier krijgt het vlees zijn optimale smaak en malsheid.
Heeft u zin in goulash, boeuf bourguignon of een ander stoofgerecht, kies dan voor onderstaande producten.
Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit ons grote assortiment. In de winkel ziet u wat wij u nog meer kunnen bieden. Indien u het vlees van uw keuze er niet tussen ziet liggen, vraagt u er dan naar.
Ons kalfsvlees is eveneens afkomstig van de Dikbilkoeien. Zij hebben even onder de moeder gelopen en vervolgens zowel in de stal als in de wei. Ons assortiment kalfsvlees is ook zeer divers. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.
Het kippenvlees wat wij in ons assortiment hebben zijn gewone kippen. Wel komen ze van een gecertificeerd bedrijf.
Ons Hollands lamsvlees komt bij de familie Van Yperen uit Driebergen. Daar groeien ze op in een diervriendelijke omgeving. Wij bieden eveneens Nieuw-Zeelands lamsvlees.
Wilt u een keer een lamsrollade of lam aan het spit? Uiteraard behoort dat ook tot onze mogelijkheden.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.