Gildeslager Marlet |
Voor de Hollandaise saus
Schil de asperges en snijd het houtachtige gedeelte onderaan eraf. Vul een grote pan met ruim water en breng dit samen met de asperges aan de kook. Zorg ervoor dat de kopjes genoeg ruimte hebben. U kunt hiervoor ook een aspergepan gebruiken. Laat de asperges ± 15 - 20 minuten koken. Laat ze na het koken voor verder gebruik goed uitlekken. Kook ondertussen de eieren en hak de gepelde eieren fijn.
Neem een azijn van uitstekende kwaliteit. Voeg deze bij het water in een pannetje, geef er een snuifje zout bij en reduceer het tot ¼. Laat even afkoelen en zet dan de pan au bain marie totdat de dooiers gaan binden. Geef er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaise achtige saus ontstaan.
Leg elke keer twee asperges op een plak achterham en rol deze op. Leg de asperges met ham op een schaal en strooi daar het gehakte ei over. Schenk wat saus over de asperges en serveer de overgebleven saus bij de maaltijd.
Heerlijk met aardappelpuree en een wit wijntje uit de Elzas.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.