Onze recepten
For_page_kipsnack_in_bladerdeeg

Kipsnack in bladerdeeg

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Peper
  • Zout
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg ontdooien.

Klop het ei los en hak de peterselie fijn.Meng het gehakt met de helft van de losgeklopte ei, peterselie, paneermeel, peper, zout en kruiden. Voeg extra paneermeel toe als het gehakt nog erg nat is.

Snijd de bladerdeeg vellen in tweeën. Rol van het gehakt kleine worstjes en leg deze op de korte kant van de bladerdeeg en rol op. Druk de naden goed aan. Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de rolletjes met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak in circa 25 minuten gaar.

Tip!
Lekker met een pittige saus of yoghurtdip!